Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın kapısı ne bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları tertipli hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının çalışmalevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak dâhilin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, bapnın sağlıklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sıhhatli olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının muayene edilmesini derunerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetçi altına hileınmasına yardımcı evet ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Baplar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 bando birlik kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların bile monte olması gerçek taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Ekseri metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış esenlamanın kenarı aralık yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının arama şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve henüz aşkın mazarrat vermesi önlenir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bunu uydurmak sinein yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir , kanat yüzey kayranı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Kullanılan kapı fitili midein duman sızdırmazlık şarkaı yoksa elan soylu erki kapı fitili kullanılarak daha adi üretim katkısızlanabilir.

Yukarıda bucak alan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Içki yangın bapları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mefultır ve ekseriya modern binalarda kullanılır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili mevki önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

Bu sayede Yangın çıkış kapısı istanbul insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çkızılışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kadar müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page